«

»

Äta svavel?

Att det idag finns gott om hälsoprodukter i omlopp finns det väl inga tvivel som helst om. Det känns som att det pratas om det överallt, och att människor stup i kvarten sätter i sig saker som ska ge helt makalösa effekter på kropp och själ. Vissa av dessa produkter verkar vara ganska verkningslösa, men det rapporteras samtidigt om att det finns de som faktiskt gör stor skillnad, hur konstigt det än må låta. Och att ämnet i sig är märkligt till namnet lockar kanske inte till konsumtion, men det gör ju däremot effekterna av det. Det senaste som jag upptäckt, och faktiskt provat själv, är svavel.

Flera bra effekter
Det är kanske många som ryggar till och funderar på vad tusan man egentligen tänkte på när man gjorde det här kosttillskottet. Svavel luktar ju svavel, lukten som är synonymt med krut och bränder. Men det är så långt ifrån fallet med detta kosttillskott som det går att komma. Faktum är att svavel är en viktig del i våra kroppar, som har en funktion som hjälper oss på fler sätt än vad vi faktiskt kanske trodde var möjligt. Här är några av de effekter som svavel, som kosttillskott, sägs hjälpa till med:

– Bygger upp brosk, senor, bindväv, skelett, hår och naglar
– Underlättar smärta vid ledvärk
– Reducerar skador på muskler
– Lindrar hemorrojder och rosacea

Som ni ser så hjälper uppenbarligen svavel som hälsotillskott på många olika sätt, och något som jag verkligen har haft nytta av när det gäller det här kosttillskottet är ledvärken. Jag har märkt stor skillnad efter att jag har börjat äta det, speciellt i golfen, där mina rörelser är betydligt smidigare nu och gör mindre ont, vilket i sin tur betyder att jag spelar betydligt bättre golf. Så om ni inte har provat så kan jag varmt rekommendera er det.

Biverkningar då?
Det pratas mycket om att dessa kosttillskott ger människor biverkningar, och det stämmer ju för en del. För egen del så har jag inte märkt något, utan det handlar om ganska låga doser och skulle jag överdosera skulle jag säkert märka något. Men jag gör det inte och det är inte många andra som gör det heller, men det har rapporterats om att det är vissa som får problem med huvudvärk, diarréer, ont i magen, trötthet och sömnproblem. Dock är fallen få till antalet, och som med all annan form av läkemedel och kosttillskott så kommer det alltid att finnas en risk för eventuella biverkningar. Om man dock tittar på vad man tjänar genom att prova på svavel så är det värt risken.

Jag vill såklart inte säga vad ni ska göra eller bestämma över era liv. Ni fattar era egna beslut. Men jag har tagit del av hur förbättringen känns med detta kosttillskott och det är det som gör att jag vill skriva om det. Jag rekommenderar er att prova, om ni vill, för det har faktiskt sina effekter, tro det eller ej, att äta svavel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>