«

»

Den så viktiga stansen

Att stå rätt som golfare är bland det viktigaste du kan träna på. Det handlar om att positionera sin kropp på ett sätt som gör det lätt och smidigt att lägga styrka i svingen, samtidigt som du inte äventyrar tekniken. Stansen, alltså själva formen du skapar på din kropp när du ska svinga, är själva grunden till golfen och sättet som är lättast att påverka för att göra skillnad i ditt spel. Svingen i sig är naturligtvis även den viktig, men utan stansen så kommer inte svingen att spela någon roll, oavsett hur bra den är. Du kommer fortfarande träffa bollen på helt fel sätt.

Det är därför som varje golfare alltid bör se över hur de står när försäsongsträningen drar igång. Kan man redan i det läget påverka så ska man också göra det, för kroppen förändras hela tiden, antingen på grund av ålder, eller på grund av leverne, och det är sådana parametrar som det är viktigt att anpassa sig till inför en försäsongsträning. Har du full kroppskontroll när väl första rundan ska gås, så kommer du att prestera väldigt bra golf från första stunden. Sen är ett viss mått av ringrostighet naturligt.

Det betyder, i korta ordalag, att stansen är det som varje golfare bör arbeta hårt med, oavsett om du är en nybörjare eller en van golfare. Med en bra stans kommer en bra grund att stå på och från den kan du utveckla ditt spel och verkligen ta det till en ytterligare nivå. Så se till att träna stans under vinterhalvåret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>