Om bloggen

marcusDen här bloggen kommer att handla om precis det ni förmodligen redan har kunnat gissa er till. Golf. Golf för fulla muggar. Det är en blogg som kommer att handla om mig, Marcus, och mina äventyr ute på de gröna, välklippta gräsmattorna runt om i Sverige. Golf är den ultimata formen av naturupplevelse för stadsbon, som inte tycker det är speciellt märkvärdigt eller stimulerande att vandra i skog och mark, i jakt på antingen älg eller ingenting särskild. Vissa hävdar att de gör det enbart för upplevelsen av naturen, men det kan inte finnas mycket där ute att njuta av.

Det är ingenting som slår en naturupplevelse som golf. Du får en tydlig koppling till naturen i flera timmar och sysselsätter dig samtidigt med en aktivitet som är gjord för eliten. Golf är på en och samma gång det yttersta provet för styrka och finkänslighet, för det är när de båda samspelar som du spelar som bäst. Styrkan behövs för att hitta kraften att få bollen att flyga distansen, men på precis samma gång som du använder din styrka så måste du vara medveten om den finfina tekniken, för utan den går det ändå åt helvete. Att göra detta under den härliga svenska sommaren, ute i miljöer som slår det mesta, är höjden av livet och njutningen.

Jag är medveten om att det låter som att jag är helt förälskad i golfen och allt omkring. Det är inte heller helt långt från sanningen. Jag älskar den här ädla sporten och ju mer jag spelar desto mer ångrar jag mig att jag inte börjat med det tidigare. Jag är inget proffs, långt ifrån, men jag är hyfsat duktig, vilket betyder att jag gör bra ifrån mig ute på banan, både på träningsrundor och på tävlingar.

Men det finns fler saker i livet som det är värt att ta i beaktande och många av de sakerna kommer även de få sitt givna utrymme här på min blogg. Även om jag säkerligen kommer ha svårt för att hålla mig borta från ämnet golf så lär jag också fylla utrymmet med inlägg som rör mig sambo och huset. Säkerligen kommer också jobbet att få sig en avhyvling eller två och lite andra intressen kommer säkert att se dagens ljus. En blandad kompott helt enkelt som ändå har ambitionen att handla om just golfen.