«

»

Rullvagn eller bärbag?

Det finns framför allt två sätt att transportera sin bag. Ni som golfar vet vilka två jag menar, eftersom att de är vanligt förekommande, båda två, på svenska golfbanor. Det ena sättet att transportera din bag är genom att bära den själv. Antingen har du att välja på ett axelband som du bär över axeln, eller så har du två axelband där du bär din bag som en ryggsäck. Följer du golftävlingar så vet du att caddies oftast brukar bära bagen åt golfarna, men som amatörgolfare så har vi inte den möjligheten. Vi måste ofta bära våra bagar själva. Men det finns ett alternativ.

Det är helt enkelt att köpa eller hyra en vagn. Det gör att det blir betydligt lättare att ta sig fram över de gröna vidderna på golfbanan, utan någon egentlig ansträngning. Problemet är bara att du inte kan ta dig fram precis där du vill. Med en vagn så måste du tänka på var du rullar den, eftersom att banan kan bli rejält påverkad av hjulen som finns på vagnen. Det betyder exempelvis att du inte får rulla vagnen över green, så du får gå runt. En bärbag får dock inte ställas på green, men du får bära den över till andra sidan.

Den stora skillnaden mellan de två sättet är den fysiska ansträngningen. Det är betydligt jobbigare att bära sin bag än att rulla den. Därför behöver du också har en god fysik som gör det möjligt att bära din bag och samtidigt slå dig igenom 18 hål på ett bra sätt. Känns den fysiska ansträngningen övermäktig så rekommenderar jag att du använder dig av en vagn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>