«

»

Spelar bollen roll?

Det är många, både nybörjare och erfarna, som frågar mig hur mycket roll materialet egentligen spelar. Mina svar brukar bli ganska olika beroende på vem det är som frågar, helt enkelt på grund av att varje enskild person har olika saker som passar dem bättre. Jag brukar försöka ställa följdfrågor, och redan där tror jag att det går upp för dem åt vilket håll det är som jag tänker. Materialet spelar roll, väldigt betydande roll till och med, och det hela beror på var du är i din golfutveckling och vilken golfare du är i grunden.

Så när jag får frågan ”Spelar det någon roll vilken boll jag spelar med?” så blir svaret en kombination av ja och nej. Ja, eftersom bollar har olika egenskaper beroende på märke och är du erfaren så är det bra att du hittar bollen som fungerar bäst för dig. Nej, eftersom en nybörjare behöver helt klart inte ha koll på materialet, till en början. Det viktigaste är att de överhuvudtaget lär sig golfen och finner ut av vilken typ av golfare som de är. Med andra ord är det en svår fråga att svara på.

I grund och botten spelar materialet inte en betydande roll, för de flesta. Det är först när detaljerna i ditt spel blir viktiga som det är värt att börja titta på olika typer av material och märken. Det är det finkänsliga som påverkas och det gör att du som golfare kan pusha dig den sista biten för att bli så bra som du har potential till att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>